Døskelandsvaldet

Valdet er ca 2,5 km langt og begynner ca 1 km vest for Sande sentrum. En fisker fra sørsiden av elven. Øverste delen av valdet ligger skjermet og i vakker natur, ca 5min gangavstand fra bilvei. Resten av valdet følger Riksvei 610 og er lett tilgjengelig. Valdet byr på et variert fiske og er ypperlig for både flue og slukfiske.Trykk på “KART” helt nede på siden.Valdet begynner ved “Lona”

Overnatting:
Det følger med en liten hytte på valdet.( 10m2 ) Her er det en kjøkkenkrok og et soverom med fire senger (Ta med sengetøy/sovepose) . Nederst på valdet ligger Døskelandslia-camping med enkle hytter. På Døskeland Bruk kan en leie hytter på 50-80 m2 (2-4 soverom) med meget god standard. På Sande kan man overnatte på Sande Kro og Motell. Her har man gode fasiliteter med alle bevilgninger.

 

Fluekastekurs:
Det arrangeres fluekastekurs med en av landets beste innstruktør/kaster ( Wangensten flyfishing school ). Her kan man kombinere aktivt laksefiske med instruksjon. Kursene arrangeres med alt utstyr hvis dette er ønskelig.

Guide:
Ved behov kan lokal(e) guide(r) skaffes. (Anbefales for førstegangsbesøkende)

Fiskeregler:

Tillat redskap er flue og sluk med enkel eller dobbelkrok. I 2010 var det en kvote på en laks (max 65cm lengde)pr. fisker pr døgn. Det kan fiskes “catch and relase” ubegrenset,men all fisk skal registreres med lengde og kjønn. Hvis en velger å ta ut laksen (max 65cm),så skal fiske avsluttes for det døgnet,for den fisker som fikk fisken. En skal ta skjellprøve av all avlivet fisk.

Reise:
140 km nord for Bergen. 2,5 – 3 timer med bil . 420 km nord/vest for Oslo. 7 – 8 timer med bil. Bringeland flyplass , ca 15 minutter med bil.
Andre aktiviteter:
Ørretfiske i elv eller vann. Fantastisk natur for fjellturer. Rafting. 9 hulls golfbane. Hjortejakt på høsten i samme område. Alle aktiviteter er innen for 45 minutter med bil.

Salmon and Trout fishing with Salmon Experience and Wangensteen Flyfishing.